vraagnet.nl – All the Dutch Frequently Asked Questions Latest Articles

sys
  • 0

Hoe maak ik een traditionele Nederlandse appeltaart?

  • 0
Leave an answer

Leave an answer

Captcha Click on image to update the captcha.

1 Answer

  1. Een traditionele Nederlandse appeltaart is een heerlijk en klassiek dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Om het te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: bloem, boter, suiker, eieren, appels, kaneel en nootmuskaat. Begin met het maken van het deeg door de bloem, boter en suiker in een kom te mengen tot het lijkt op kruimels. Voeg dan de eieren toe en kneed het deeg tot het soepel is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Schil en snijd de appels in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een taartvorm met het deeg en vul het met de appelschijfjes. Bestrooi de appels met kaneel en nootmuskaat. Bak de taart 45-50 minuten, of tot de korst goudbruin is en de appels zacht zijn. Serveer de taart warm of koud, met slagroom of vanille-ijs.