hoe maak je een traditionele erwtensoep
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
We streven ernaar om mensen met kennis te verbinden met degenen die het nodig hebben, om verschillende wereldbeelden dichter bij elkaar te brengen zodat we elkaar beter kunnen begrijpen, en om iedereen in staat te stellen hun kennis te delen. Bij VraagNet is elke vraag een aanzet tot samenwerking, verbinding en gezamenlijke groei. Voor elke vraag hebben we een antwoord, waarbij we streven naar continue kennisuitwisseling en begrip
Erwtensoep is een traditioneel Nederlands gerecht dat wordt gemaakt met spliterwten, groenten en vlees. Het is een hartige en vullende soep die perfect is voor een koude dag. Om erwtensoep te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 500 gram spliterwten, 2 liter water, 200 gram rookworst, 200 gram spek, 200 gram ham, 200 gram wortel, 200 gram ui, 200 gram prei, 200 gram selderij, 1 laurierblad, 5 kruidnagels, zout en peper. Bereiding: Week de spliterwten een nacht in water. Giet de spliterwten af en spoel ze af. Breng de spliterwten aan de kook in het water. Laat de spliterwten 1 uur koken. Voeg de rookworst, het spek, de ham, de wortel, de ui, de prei, de selderij, het laurierblad en de kruidnagels toe. Laat de soep 1 uur koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de erwtensoep met roggebrood.