hoe maak ik zelf mozzarella
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
We streven ernaar om mensen met kennis te verbinden met degenen die het nodig hebben, om verschillende wereldbeelden dichter bij elkaar te brengen zodat we elkaar beter kunnen begrijpen, en om iedereen in staat te stellen hun kennis te delen. Bij VraagNet is elke vraag een aanzet tot samenwerking, verbinding en gezamenlijke groei. Voor elke vraag hebben we een antwoord, waarbij we streven naar continue kennisuitwisseling en begrip
Zelf mozzarella maken is eenvoudig en leuk om te doen. Je hebt alleen verse melk, zuursel en stremsel nodig. Verwarm de melk tot 32 graden Celsius en voeg het zuursel toe. Roer goed door en laat het mengsel 30 minuten staan. Voeg vervolgens het stremsel toe en roer het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten. Laat het mengsel vervolgens 1 uur staan, totdat het is gestremd. Snijd de wrongel in kleine stukjes en verwarm het mengsel tot 40 graden Celsius. Roer goed door totdat de wrongel is gesmolten. Giet het mengsel in een kaasvorm en laat het 12 uur uitlekken. Keer de kaasvorm regelmatig om. Na 12 uur is de mozzarella klaar.