vraagnet.nl – All the Dutch Frequently Asked Questions Latest Articles

sys
  • 0

Hoe maak ik zelf mozzarella?

  • 0
Leave an answer

Leave an answer

Captcha Click on image to update the captcha.

1 Answer

  1. Zelf mozzarella maken is eenvoudig en leuk om te doen. Je hebt alleen verse melk, zuursel en stremsel nodig. Verwarm de melk tot 32 graden Celsius en voeg het zuursel toe. Roer goed door en laat het mengsel 30 minuten staan. Voeg vervolgens het stremsel toe en roer het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten. Laat het mengsel vervolgens 1 uur staan, totdat het is gestremd. Snijd de wrongel in kleine stukjes en verwarm het mengsel tot 40 graden Celsius. Roer goed door totdat de wrongel is gesmolten. Giet het mengsel in een kaasvorm en laat het 12 uur uitlekken. Keer de kaasvorm regelmatig om. Na 12 uur is de mozzarella klaar.