vraagnet.nl – All the Dutch Frequently Asked Questions Latest Articles

sys
  • 0

Hoe maak ik een lekkere kaassouflé?

  • 0
Leave an answer

Leave an answer

Captcha Click on image to update the captcha.

1 Answer

  1. Een kaassouflé is een heerlijk en luchtig gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Om een kaassouflé te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 kopje bloem, 1 kopje melk, 1/2 kopje boter, 1/4 kopje Parmezaanse kaas, 1/4 kopje Gruyère kaas, 1/4 kopje Cheddar kaas, 1/4 kopje room, 4 eieren, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem goudbruin is. Voeg de melk al roerend toe tot er een gladde saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas, Gruyère kaas, Cheddar kaas, room, eieren, zout en zwarte peper toe. Roer tot alles goed gemengd is. Giet het mengsel in een ingevette soufflévorm en bak de soufflé in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de soufflé goudbruin is en gerezen. Serveer de soufflé direct.